Участници

Residential forum 2024
28 Март 2024, Sofia Event Center

Тома Стайков

основател на Delta 3 Real Estate TM и на Фондация “Делта Анализи”

Тома Стайков е роден през 1988 г. Завършва Индустриален мениджмънт в Технически Университет София. Повратен момент в живота му е студентството му, когато през 2008 г. започва “истинска” работа  при международен финансов посредник и изучава американските стокови борси. Само след 1 година, едва на 20 години, той е повишен в младши мениджър. В края на бакалавърската си степен Тома e одобрен за участие в стажантска програма в сферата на маркетинга и директните продажби на американска компания с над 150 годишна история – Southwestern. Само за две години той става номер 1 в компанията в световен мащаб в категория Recruiting (набиране на студенти) с личен отбор от 20 студента.

След натрупания значителен бизнес опит, Тома избира да остане и да се развива в България. Той има огромното желание да прилага научените в САЩ добри търговски практики на българския пазар и да докаже, че младите хора могат да успяват и у нас. Заедно с Маноел Попов основават агенция за недвижими имоти Delta 3 Real Estate TM през 2012 година и я превръщат в бизнес, който расте 10 години поред с участие в над 1000 имотни сделки. Освен с посредничество, компанията се занимава и с консултантска и инвестиционна дейност.

Тома и Маноел решават да предадат нататък наученото, като основават Фондация “Делта Анализи”. Образователната мисия на фондацията е част от личната мисия на Тома: да съдейства на всеки, който има желание и жажда за знания, да научи колкото може повече за сферата на недвижимите имоти, за да направи своя информиран избор, когато настъпи моментът да се сдобие със собствен дом.

През 2017 г. стартира дейността на SBR Consulting в България – международната консултантска компания в сферата на продажбите и търговския мениджмънт. Консултантският бизнес е растящ вече 5-та година подред, като някои от клиентите на компанията са Сименс, Адастра, Сенсата, Байер, М-Кар, Немската Търговско Промишлена Палата, Армеец, Хонка, EY, Данфос, Paysafe и др. престижни компании.